Защо разпространението на Covid 19 сред децата не може да ни остави равнодушни

Article title 2


Настоящата вълна на Covid 19 не ни изненада, но разпространението на вируса сред най-малките ни свари неподготвени. Бързото разпространение на британския вариант на коронавируса постави света в повишена тревожност и предизвика нова лавина от въпроси. Статистиките сочат, че мутиралият вариант на SARS-CoV-2 е с до 70% по-заразен от предишни щамове, а около  40% от активните случаи в момента са при деца. Данни, които са откровено обезпокояващи!

 

Всички вируси естествено мутират с течение на времето и Covid 19 не е изключение. Но за разлика от предишни щамове, новият вариант на коронавируса, носи мутации, способни да направят децата по-податливи на зараза с него, подобно на възрастните. Данните от практиката също потвърждават все по-честото боледуване на деца и бебета, включително и с тежко протичане.

 

Когато човешкото тяло си изгради антитела срещу някой вирус, новият вариант на инфекцията e принуден да промени обвивката си, за да не бъде разпознат от антителата. За да оцелее, вирусът трябва да промени външните си протеини и да развие нови щамове.

 

За да се множат, вирусите използват т.нар. клетка-приемник, в която проникват, и на която предават своя геном. Така клетките в тялото произвеждат милиони копия на вируса. Но при всяка от тези репродукции се получават и малки “грешки” в размножаването на информацията, които променят генетичния код на вируса. Така той мутира.

 

Уенди Баркли - вирусолог от лондонския Импириъл колидж и член на Консултативната група за нови и възникващи респираторни вирусни заплахи (NERVTAG), която проследява щама, обяснява, че сред мутациите в новия вариант са установени изменения в начина, по който той прониква в човешките клетки, което означава, че децата също са подложени на висок риск от заразяване.

 

Клиничните прояви на COVID-19 са неспецифични и варират от асимптоматична инфекция до дихателна недостатъчност. Най-честите симптоми включват кашлица, треска и затруднено дишане.

 

 

КАК  ДА ЗАЩИТИМ ДЕЦАТА И СЕБЕ СИ?

 

Добрата новина е, че специалистите са открили начин как да се предпазим с помощта на продукти на основата на лактоферин. Наскоро проведено научно изследване доказва, че Лактоферинът пречи на свързването на SARS-CoV-2 с прицелните клетки на респираторната система.

 

В изследването се посочват и мощните имунорегулиращи и противовъзпалителни свойства на Лактоферина, което го прави изключително подходящ за превенция. Освен това, в сравнение с други антивирусни лекарства, той притежава висок профил на безопасност.

 

ИМУНОХЕЛТ КИДС е имуномодулаторът с най-високо съдържание на лактоферин на пазара и може да се използва от нулева възраст. Той е особено подходящ както за превенция, така и за терапия на COVID-19 инфекция.

 

ИМУНОХЕЛТ КИДС мощно повлиява клетъчния имунен отговор и не представлява потенциална опасност за свръх-реакция на имунната система (цитокинова буря). Изключително ефективен е при респираторни инфекции.

 

ИМУНОХЕЛТ КИДС съдържа и още няколко ключови съставки, които ефективно подпомагат изграждането на мощен естествен щит срещу атаката на вирусите, като повишават съпротивителните сили на организма. Една перфектна комбинация от лактоферин,  цинк,  черен бъз, бета 1.3/1.6-D глюкани,  ацерола и инозитол, подходяща както за деца, така и за възрастни.

 

Цинкът играе ключова роля в процеса на образуване на клетките, включително и на тези, които работят за имунната ни защита. Участва в състава на ензими, които укрепват лигавиците. Той подпомага образуването на имуноглобулините – белтъците, които се грижат за изграждането на имунни антитела и може да повиши активността на T-клетките – лимфоцитите, които унищожават опасните вируси и бактерии.
 
Черният бъз e сред най-добрите натурални средства, оказващи благотворно влияние върху имунитета и поддържането на нормална функция на дихателната система.  Богат е на антоцианови съединения със силно антиоксидантно действие, които неутрализират свободните радикали при инфекция и интоксикация. Стимулира производството на Т-клетки от имунната система. Блокира растежа на вирусите.

 

Ролята на бета 1.3/1.6-D глюканите е свързана със засилване активността на макрофагите и способността им да поглъщат и смилат клетъчните патогени. Те повишават локалната защита на бронхиалната лигавица. Укрепват имунната система по естествен начин, без да я стимулират прекомерно като някои синтетични имуностимуланти.

 

Когато черният бъз се комбинира с Бета глюканите, противовирусния ефект от взаимното им действие е многократно по-силен! Те възпрепятстват развитието на вируса и спират инфекцията още в начален стадий.

 

Ацеролата е най-концентрираният натурален източник на витамин С /съдържа от 1000 до 2300 мг витамин С на 100 гр./. Естествената му форма е възможно най-добрата, тъй като гарантира пълноценно усвояване от организма.  Витамин С влияе на клетъчното равнище на вродения и придобит имунитет. Като мощен антиоксидант, ацеролата увеличава устойчивостта към инфекции и неблагоприятни фактори на околната среда и спомага за регенерацията на тъканите. Добавянето на естествен витамин С може да предотврати развитието на респираторните инфекции като подобрява реакцията на имунната система към тях!

 

Инозитолът е необходим за правилното формиране на клетъчните мембрани в тялото. Той подобрява Т-независимия хуморален имунитет, който е критично важен за генериране на бърз и мощен имунен отговор срещу патогените, причиняващи респираторните инфекции. Антиоксидантните му свойства са много важни за предпазването на клетката от оксидативен стрес, който е пряко свързан с възпалителните процеси.

 

 

ИМУНОХЕЛТ КИДС e по-ефективен и по-безопасен от противовирусните продукти при COVID. Освен това е подходящ за дълготрайна употреба, а течната му форма е изключително подходяща за деца. Паралелно с това, той помага за поддържане на нормална телесна температура, благоприятства функционирането на дихателната система и оказва силен антиоксидантен ефект. +


ЕТО КАКВО КАЗВАТ ЛЕКАРИТЕ ЗА  ИМУНОХЕЛТ КИДС:

 

 

Д-р Евгения Керчева – специалист Детски болести и хомеопатия, МЦ „Вита Медика‘‘ гр. Разград.


Респираторните инфекции са на първо място в списъка от инфекциите, срещу които ИМУНОХЕЛТ КИДС има доказана ефективност.


Като профилактика, в хода на започнала вирусна инфекция или при вече отминала такава, ИМУНОХЕЛТ КИДС дава спокойствие за нашите деца и техните родители.


Истинската защита идва най-вече на Лактоферинът, който е важен гликопротеин, допринасящ за поддържане на нормалната имунна система. Той съдейства за повишаването на фагоцитарната активност на левкоцитите. Спомага за пренасянето на желязо до клетките и също така участва в поддържането на доброто състояние на полезната чревна микрофлора, която също е важен фактор за добрия имунен отговор.


Най-голямото предимство на ИМУНОХЕЛТ КИДС е, че  може да се прилага при деца от нулева възраст.

 

 

Д-р Елена Сурчева – специалист детски болести - МЦ „ПРИМА МЕД“, гр.Стара Загора


Много добър резултат се постига при използването на ИМУНОХЕЛТ КИДС като профилактично средство и превенция на вирусните заболявания.


Продуктът има антибактериално, антивирусно, имуномодулаторно и пробиотично действие.


Прилагането му по време на острия период на респираторна инфекция, помага за по-бързото лечение и предпазва от настъпване на усложнения чрез подобряване реакцията на имунната система.


Наличието на бета глюкани, черен бъз, лактоферин и ацерола в състава му, го прави мощен имуномодулатор.

 

 

Доц. д-р Нина Гамакова – Радкова, завеждащ отделение по Неонатология в МБАЛ  гр.Русе

 

Ефектът от приема на ИМУНОХЕЛТ КИДС се свежда основно до това, че вирусът не може да се фиксира върху клетката, не може да проникне в нея  и да се размножава. Стимулират се и някои от елементите на клетъчния имунитет, които директно потискат и унищожават причинителите на вирусната инфекция.

 

Под формата на сироп, той е лесно приложим и за най-малките деца.

 

Друг ефект е мощната антиоксидантна активност на съдържащите се екстракти от ацерола и черен бъз.

 

Профилактичното му приемане укрепва имунитета и регулира обмяната на вещества в организма.

 

Можете да откриете ИМУНОХЕЛТ КИДС в близката аптека или онлайн - ТУК!

 

Референции:

 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7664603/
https://clinica.bg/15032-Decata-sa-po-podatlivi-na-noviq-shtam
https://dariknews.bg/novini/sviat/decata-sa-po-podatlivi-na-noviia-shtam-na-koronavirusa-2253376
https://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D1%81%D0%B5-%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BC%D1%83%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%80%D1%83%D1%81-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%BB%D0%B8-%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D0%B8-%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5/a-55960333