Защо BACILLUS COAGULANS превъзхожда всички други пробиотични щамове?

Article title 2


Нашата чревна микрофлора е като бойно поле, на неспиращата битка между „добрите“ и „лошите“ бактерии. И ако тя бъде „спечелена“ от „лошите“ бактерии, настъпва  дисбактериоза, която води до редица неблагоприятни последствия като подуване, усещане за тежест, болка, газове, запек, диария, лош дъх, замаяност, липса на апетит, загуба на тегло.

 

Най-добрият начин да се справим с всичко това е приемът на пробиотици. Правилно подбрани, те могат да коригират стомашните-чревните проблеми, да върнат баланса на чревната микрофлора, да подсилят имунната система и да помогнат за елиминиране на вътрешните възпалителни процеси.

 

Как да изберем правилният за нас продукт?

 

С нарастването на употребата и разнообразието на пробиотични продукти, се увеличава и объркването кой от тях е най-добрият за нас. Важно да се вземат под внимание няколко основни критерии – брой на живите бактерии, които доставя, типа щамове и тяхното разнообразие и жизнеспособност, както и издръжливостта им срещу високо киселинната враждебна среда на стомаха.

 

На пазара вече съществува продукт, който отговаря на всички съвременни стандарти за качество и съдържа голямо разнообразие от  различни по вид полезни пробиотични бактерии, които работят на максимални обороти за постигане на заветната цел - да възстановят физиологичния баланс в нарушената естествена бактериална среда и да ни избавят от тежките поражения, които „лошите“ бактерии са нанесли.  Това е мултищамовият синбиотик ФЛОРА 10.

 

ФЛОРА 10 Е СИНБИОТИК ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ, ПРЕВЪЗХОЖДАЩ ПО ЧИСЛЕНОСТ И ЩАМОВО РАЗНООБРАЗИЕ традиционните пробиотици.

 

ФЛОРА 10 съдържа 10 млрд. живи бактерии от прецизно подбрани и клинично проучени 7 щама със специалното участие на Bacillus coagulans и в комбинация с пребиотиците – фруктоолигозахариди (FOS) и инулин, които създават подходящата  благоприятна хранителна среда за пробиотичните култури.

 

ФЛОРА 10 е разработен по специална технология “микроинкапсулиране”, която защитава пробиотичните бактерии при преминаването им през висококиселинната, агресивна среда на стомаха и гарантира тяхното достигане живи до червата, където те се освобождават и изпълняват благотворното си действие.

 

Тук е моментът  да отговорим и на въпроса, който вероятно всички си задавате...

 

 

С какво Bacillus coagulans превъзхожда всички други пробиотици?

 

БЪРЗА КОЛОНИЗАЦИЯ

Bacillus coagulans е изключително мощен пробиотик, който след като попадне в червата, моментално започва да се размножава и много бързо колонизира в чревния тракт. Така той смело повежда „битката“ за неутрализиране на патогенните микроорганизми като дава многократен шанс и на останалите “добри“ бактерии също да се настанят в червата, където да извършат своите благоприятни влияния върху чревната микрофлора. По този начин Bacillus coagulans усилва действието на останалите 6 пробиотични щама в състава на Флора 10.

 

ПРИТЕЖАВА ЕСТЕСТВЕН ЩИТ

При неблагоприятни условия Bacillus coagulans има уникалната способност да се превръща в спори, което го прави изключително подходящ при едновременен прием с антибиотици.

Когато са в състояние на спори, бактериите остават в своята защитна обвивка невредими, докато околната среда стане подходяща за развитието им. Така Bacillus Coagulans е способен да оцелява в условия, в които много други пробиотици не могат. Благодарение на естествените си обвивки, които ги предпазват от топлина, киселинното pH на стомаха и атаката на стомашни сокове, те безопасно достигат до червата, където бързо могат да се размножат и колонизират.

 

L+ оптичен изомер

Bacillus coagulans има способността да произвежда една уникална по своя състав и структура млечна киселина, известна като L+ оптичен изомер, благодарение на която значително се подобрява разграждането и усвояването на ценните вещества от храните.

 

ИМУНОМОДУЛИРАЩ И ПРОТИВОВЪЗПАЛИТЕЛЕН ЕФЕКТ

Bacillus coagulans увеличава съпротивителните сили на организма срещу вирусни инфекции, подсилвайки имунната система. Той притежава и изразен противовъзпалителен ефект.

 

АНТИБАКТЕРИАЛНИ СВОЙСТВА

Bacillus coagulans има способността да неутрализира редица патогенни бактерии, сред които са и небезизвестните Listeria, Candida и H. Pylori, Staphylococcus aureus (MRSA).

 

ПОДОБРЯВА ЛИПИДНИЯ И ГЛИКЕМИЧЕН ПРОФИЛ

Bacillus coagulans спомага за намаляване на серумните нива на „лошия“ холестерол (LDL), като същевременно повишава нивата на „добрия“ холестерол (HDL).
Подобрявайки липидния и гликемичен профил, той се оказва изключително  подходящ за прием от диабетици със захарен диабет тип 2.

 

Bacillus coagulans е чудесен пример за качествен и мощен пробиотик, който в комбинация с останалите 6 пробиотични щама (Лактобацилус булгарикус, Лактобацилус ацидофилус, Стрептококус термофилус, Стрептококус лактис, Лактобацилус касей, Ентерококус фациум) и добавените пребиотици - фруктоолигозахариди (FOS) и инулин, превръща синбиотика Флора 10 в мощно оръжие за противодействие на множеството последствия, причинени от дисбактериозата. Флора 10 се грижи за баланса на чревната микрофлора, за изграждане на устойчив имунитет и поддържане на добро качество на живот.

 

 

* Промоцията е активна при онлайн поръчка в Ремедиум до 30.06.2021

 

Научете защо водещите лекари в България се довериха на Флора 10 - ТУК!

 

Купете ФЛОРА 10 в близката аптека или онлайн с 15% отстъпка в Ремедиум - ТУК!