За Флора 10 - Али Белгин - магистър-фармацевт, гр.Силистра

Article title 2


При какви стомашни оплаквания помага Флора 10?


Поради съчетанието на пробиотици и пребиотици Флора 10 допринася за нормализиране на чревната флора. Подходяща е при чревни неразположения или чувство за тежест и подуване. Синбиотикът повлиява благоприятно чревната перисталтика, подобрява
хранисмилането и абсорбцията на хранителни вещества. Също така спомага за синтеза на витамини.


Подходящ ли е синбиотикът Флора 10 при антибиотично лечение?


От изключително значение е приема на Флора 10 при антибиотично лечение! Всички микроорганизми, които населяват червата ни, т.ака наречената „микрофлора“, изпълнява ролята на бариера, която спира болестотворните микроби да проникват в тялото и да го разболяват. Приемът на антибиотици води до нарушаване баланса в червата ни, когато това се случи и храносмилателната ни система не може да функционира правилно.

 

Колко време трябва да приемам Флора 10 за да има траен ефект?


При антибиотична терапия е важно да се знае, че синбиотика е добре да продължи да се взема и след приключване на антибиотика, поне още две седмици, за да се нормализира чревната микрофлора, която е била нарушена по време на приема му. Флора 10 може да се взима продължително време, тъй като не вреди по никакъв начин на организма, а дава ползи в много направления.


С какво Флора 10 превъзхожда останалите пробиотици?


Флора 10 е мултищамов пробиотик, който съдържа 10 милиарда живи бактерии, в съчетания с два пребиотика. Капсулите са създадени по специална технология на микроинкапсулиране т.е те са капсули в специално защитена среда, което гарантира достигането на вложените в тях
пробиотици и пребиотици до тънките черва, където да бъдат ефективни. Освен това Флора10 може да се използва и от хора, които имат алергия или непоносимост към млечни продукти.