Водещи специалисти съветват как да се справим с хроничния цистит

Article title 2


Д-р Валентин Бачев - уролог в УМБАЛ „Св. Анна“, гр. София.

С над 20 годишен стаж в областта на урологията, специализации в Германия, както и участия в световни и европейски медицински конгреси.

 

Циститът е често срещан и обхваща всички възрастови групи. Най-много се развива при жените в активна полова възраст, а също и при мъжете с хронични заболявания на простатата. Засегнати са и хора, които имат диабет или заболявания на ендокринната система. При децата също може да се развие цистит, но той обикновено е свързан с вродени заболявания, които оказват влияние на пикочо-половата система.

Особено интензивно се развива цистит и през летните месеци т.н. „морски цистит“. За отключването му способстват посещенията в замърсени басейни или стоенето продължително време с мокър бански. Това дава възможност на бактериите по-лесно да проникнат в тялото и да се прикрепят към пикочните пътища.

Най-честата причина за появата на цистит е бактериалната инфекция - тогава когато има покачване или слизане на инфекцията от бъбрека или обратно от уретера към пикочния мехур. Над 70% от причините за възникването на цистит е наличието на бактерията Ешерихия Коли, която трудно се повлиява от лекарства. Нейната структура е такава, че тя се загнездва в лигавицата на пикочния мехур и много трудно може да се премахне.

Много често хора, които имат симптоми на цистит, разчитат на самолечение, което разбира се не води до качествено излекуване и това води до появата на хроничен цистит.

Когато не се лекува правилно се появяват често рецидивиращи симптоми в областта на долните пикочни пътища, които водят до траен дискомфорт и влошаване качеството на живот на пациента. Затова посещението при специалист, когато имате симптоми като парене или често уриниране е много важно. Той ще постави точната диагноза и ще ви предпише адекватното лечение, което да доведе до пълното оздравяване при наличие на цистит.

УРОЦИСТ е медицинско изделие, което съдържа във високи концентрации екстракт от червена боровинка, която развива бариерен ефект срещу контакт на бактериите към епитела на пикочния мехур.

В състава му влизат още D-маноза и Мечо грозде, които допълнително спомагат за предотвратяване инфекциите на пикочния мехур. Облекчават симптомите при цистит и допълват естествения процес на пречистване на организма. УРОЦИСТ  е обогатен и с бета глюкани, които засилват имунитета и работят в посока на това, инфекцията да не рецидивира.

При остри циститни инфекции препоръчвам УРОЦИСТ  да се приема 10 дни, а при хроничен цистит е необходимо да се направят поне няколко курса на лечение, като разбира се междувременно следим състоянието на пациентите и как то се повлиява в хода на лечението.

 

Д-р Радослав Гергов, уролог, гр.София

 

“ЛЯТОТО ПРЕДРАЗПОЛАГА КЪМ ЧЕСТИ УРОИНФЕКЦИИ”

През летните месеци уроинфекциите са много често срещани. За отключването на така нареченият “морски цистит“ основна роля играят типично летните фактори и състояния като: високите температури навън, изпотяването, приема на студени течности и стоенето на климатик. Всички те водят до повишен риск от простудни заболявания, които отслабват имунитета, и са предпоставка за лесно нахлуване на бактерии в организма.

В същото време, от горещините, тялото бързо се дехидратира и му е трудно да изхвърли вредните вещества, което отново увеличава шансовете на бактериите да се размножават. Списъкът с летните предпоставки за поява на цистит се допълва и от дългия престой с мокри бански, замърсената или силно обработената с химикали вода в басейните, които дразнят деликатната лигавица на пикочния канал и я правят податлива на инфекции.

В 95% от случаите на бактериален цистит те са предизвикани от бактерията Ешерихия Коли.

Важно е да се знае, че нашата имунна система не разпознава тази бактерия като вредител и съответно не ги атакува, тъй като смята, че това са нормални бактерии за нашия организъм. Така те могат да се размножават в пикочния мехур спокойно, без да бъдат атакувани. Затова е необходим продукт, който да се погрижи за елиминирането им и извеждането от организма.

В лечението на цистит, аз винаги включвам билковата комбинация съдържаща се в Уроцист. УРОЦИСТ е с патентован Cysti-complex с изключително богат състав, който няма аналог на пазара!

Продуктът съдържа червена боровинка, D-маноза, бета глюкани, които имат отношение към имунната система. Всяка от тези съставки сама по себе си има доказан ефект, но е важно как и в какво съотношение ще бъдат съчетани, така че да се извлече максимална полза от тяхното действие.
УРОЦИСТ съдържа и мечо грозде, което има свойството да повишава количеството на отделената урина. По този начин, блокираните вече бактерии, буквално се отмиват от тялото и се изхвърлят навън чрез уринирането.

Бременността също води до честа поява на цистит или до обострянето му, ако е бил изявен преди забременяването. Имам пациентки, които ползват УРОЦИСТ от първите месеци на бременността и го пият до нейния край, без да имат никакви проблеми, като поддържат чисти пикочни пътища.

 

Купи UROCIST с -15% отстъпка - ТУК!

* Период на промоцията: 01.03 - 31.03.2022

 

Д-Р АЛЕКСАНДЪР КОЙЧЕВ, специалист нефролог в София с над 40 години опит.

 

Възпалителните заболявания на пикочните пътища са сред най-често срещаните, като се нареждат на второ място от всички инфекции, след тези на дихателните пътища.

Профилактиката им се състои основно в обилен прием на много течности, избягване на безразборната употреба на много антибиотици без лекарска индикация, уриниране след полов акт, използване на предпазни средства по време на него, поддържане на добра лична хигиена, избягване задържането на ходенето по малка нужда или продължителния престой с мокър бански.

УРОЦИСТ е един много добър продукт с билков произход, който е подходящ за лечение на възпалителните инфекции на отделителната пикочна система, както и за профилактика като самостоятелна или комбинирана терапия. Той представлява сполучливо съчетание от екстрактите на Червена боровинка и Мечо грозде, в комбинация с D-маноза и Бета глюкани. Важните активни действащи вещества в него са проантоцианидите в червената боровинка, арбутина в мечето грозде, D-манозата, които са в много висока доза и осигуряват на тялото достатъчна концентрация в кръвния серум, както и в отделената след приема му урина, за подтискане прилепването на бактериите към лигавицата на пикочните пътища и спиране на тяхното размножение.

Когато възпалителният процес на пикочните пътища е остър, УРОЦИСТ може да се използва след прилагането на подходящата за случая антибактериална терапия, докато се овладеят острите симптоми на заболяването, а след това да се продължи лечението самостоятелно с него месеци наред, без прекъсване за поддържането и укрепването на постигнатия добър терапевтичен ефект. Това едновременно служи и за профилактика срещу изострянето на самото заболяване и възпрепятства хронифицирането му.

УРОЦИСТ представлява една отлична терапевтична алтернатива за лечението на тези чести и неприятни, трудно лекуващи се състояния.

 

Валентина Дочева - Магистър фармацевт, гр. Плевен

 

УРОЦИСТ е уникален по своя състав продукт, тъй като съдържа освен популярната червена боровинка, също и Мечо грозде, Бета глюкани и D-маноза.

Не съм срещала аналог на Уроцист досега. На фона на моите 30 години професионален стаж, смятам че това е продукт с много добър ефект за превенция и адювантно лечение на цистит, при това изграден от напълно естествени съставки.

При всяка смяна на сезоните пролет / лято и есен / зима винаги има бум от хора, страдащи от цистити. Особено при по-възрастните хора, при които вече е налице промяна в анатомо-физиологичните показатели.

Хора с проблеми с бъбреците или такива със старчески диабет, който отново провокира проблеми с бъбреците, също често търсят лек за уринарни възпаления и цистити.

При хроничните цистити наред с антибиотичното лечение, което обикновено се предписва, е добре да се взима и Уроцист. Продуктът е подходящ както за превенция, така и за лечение на цистит и може да се взима без проблем продължително време.

 

Купи UROCIST с -15% отстъпка - ТУК!

* Период на промоцията: 01.03 - 31.03.2022