Имам повишен холестерол от няколко месеца. Мога ли да се доверя на Линоприксол за да го коригирам?

Article title 2


Имам повишен холестерол от няколко месеца. Мога ли да се доверя на Линоприксол за да го коригирам? - интервю с  магистър-фармацевт Иво Николаев

 

Линоприксол е изключително добро попадение в това отношение. Продуктът е ефективна и безопасна алтернатива на статиновата терапия при пациенти с влошен мастен профил и повишен сърдечно-съдов риск, както и при пациенти с метаболитен синдром. Линоприксол съдържа Монаколин К от дрожди, развити върху червен ориз, който подпомага за поддържането на нормални нива на холестерола в кръвта и
нормален липиден профил.

 

Съдържа и Коензим Q10, който играе важна роля в процеса на производството на енергия и е силен антиоксидант. Подпомага правилната дейност на сърдечно-съдовата система и особено на миокарда. Укрепва сърцето, намалява аритмията и образуването на тромби. Намалява високото кръвно налягане. Той може да се приема и като превенция, още повече, че напоследък зачестиха случаите на проблеми със сърдечно-съдовата система след прекаран COVID-19.


Мога ли да пия Линоприксол като превенция, тъй като при мен има наследствен фактор или той се пие само при вече повишени стойности на холестерола и триглицеридите?


Превенцията е жизненоважна при хора, при които генетичните фактори са налице. Линорпиксол е изключително подходящ точно за предпазване от проблеми с липидния профил. Той е подходящ и при пациенти с метаболитен синдром. Линоприксол повишава нивата на HDL(добрият) холестерол и намалява нивата на LDL (лошият) холестерол. Освен това, той притежава мощен антиоксидантен ефект, дължащ се на на съставките - Biox-save и CoQ10. Затова за хората с влошен липиден профил, както и тези в риск с наследствена обремененост, хипертония, диабет, сърдечна недостатъчност или коронарни заболявания е много подходящо да стартират терапия с Линоприксол.


Как и колко време да приемам Линоприксол?


Препоръчителният дневен прием е една таблетка вечер, след вечеря. Добре е да се консултирате с личния си лекар, ако приемате продукта продължително време. Той ще прецени най-правилно от какъв курс на лечение се нуждаете, според индивидуалните ви оплаквания и състояние. Не използвайте по време на бременност, кърмене и ако използвате лекарствени средства, понижаващи липидните нива.