ХАЙДЕ да наситим клетките си с живот!

Article title 2


Абофарма и д-р Полина Гоцева-Цонева,  специалист  по вътрешни болести, белодробни болести и туберкулоза разказват повече за продукта Hayde и неговите невероятни имуномодулиращи и антиоксидантни свойства.

 

Какво представлява ХАЙДЕ и как действа?

 

Основната съставка на ХАЙДЕ е Органичен Германий GE-132 извлечен от Гъба Рейши. ХАЙДЕ  е продукт, който насища клетките с кислород и на практика  има отношение към много здравословни проблеми. Основната съставка на ХАЙДЕ е течен органичен германий –Ge 132 извлечен от гъбата Рейши,  позната като гъбата на безсмъртието в Япония и Китай. Гъбата Рейши има мощни оздравителни свойства, като най-силно изразени са имуномодулиращите, релаксиращите и антиоксидантите ѝ свойства. Тя повишава имунитета и защитните сили на организма и притежава антистрес ефект върху нервната система. Рейши е богата на аминокиселини, витамини, микроелементи, антиоксиданти, ензими, но най-важна роля имат полизахаридите, които са силен имуностимулатор.

 

ХАЙДЕ съдържа органичен германий Ge132, който действа на три нива в човешкото тяло:

 

1. Една молекула Ge132 има способността да пренася три атома кислород

2. Активира нормалния имунен отговор –увеличава нивата на гама–интерферон, който играе ролята на имуномодулатор.

3. Мощен антиоксидант – обезврежда свободните радикали, които са в основата на множество тежки заболявания, като онкологични и други.

 

Заедно с кислорода, органичният германий укрепва нашия естествен механизъм за защита, като помага на организма да се бори сам. Всеизвестно е, че кислородът е необходим за функционирането и растежа на клетките, затова и някои учени го наричат витамин О. Реакцията, която се извършва при съединяване на химичен елемент с кислород се нарича окисление. Без него, клетките и тъканите умират в рамките на няколко минути.

 

Продуктът  ХАЙДЕ, освен течен органичен германий, извлечен от гъбата Рейши, съдържа и екстракт от самата гъба, и то от спороносната и част, която е най-богата на полизахариди и тритерпени, които имат мощен имуностимулиращ ефект.

 

За кои хора е подходящ Хайде, как и колко трябва да се приема?

 

ХАЙДЕ е ефективен при имунен дефицит, вирусни инфекции, за засилване на имунната система или адювантно лечение при автоимунни заболявания.

 

ХАЙДЕ е особено приложим при пациенти с ХОББ /хронична обструктивна белодробна болест/ и ХДН /хронична дихателна недостатъчност/. Тук е ключово да се отбележи, че точно тези пациенти често имат едновременно наличие на едно или повече придружаващи заболявания към основното - хипертонична болест, исхемична болест на сърцето, сърдечна недостатъчност, атеросклероза, метаболитен синдром и са сред най-застрашените от пандемията, причинена от Covid-19 коронавирус.

 

Препоръчителната доза за прием е един стик дневно преди хранене. При остри състояния и тежки вирусни инфекции, дозата се удвоява до два стика, наведнъж, на гладно.

 

Д-р Полина Гоцева-Цонева е началник отделение по пневмология и фтизиатрия МБАЛ Разград. Областен координатор по туберкулоза. Работи с направления по Здравна каса в МЦ  „Вита Медика“ гр.Разград/084 656 656/