Евин Даудова - магистър-фармацевт, град Русе

Article title 2


Мога ли да използвам Лихенсед сироп като защита срещу вирусите?


Лихенсед сироп за възрастни създава механична бариера, която защитава лигавицата на респираторната система и така тя става много по-труднодостъпна за вирусите и бактериите. Сиропът може да се използва като защита срещу вирусите благодарение на уникалните свойства на Исландския лишей. Полизахаридните хидроколоиди, които това растение съдържа, създават защитен слой, който възпрепятства навлизането на
вируси.

 

Защо да избера именно сиропът Лихенсед ?


Причините, поради които препоръчвам да изберете Лихенсед сироп не само за лечение, но и за профилактика, са повече от една. Лихенсед сироп действа директно на дихателните пътища, като освобождава напрежението и отнема болката. Сиропът е подходящ както при влажна, така и при суха кашлица. Живовлякът и Лечебната ружа, които съдържа, имат омекчаващо и отхрачващо действие, докато Исландският лишей повлиява благоприятно сухата кашлица. Лихенсед сироп има и имуностимулиращо и антивирусно действие, поради наличието на Котешки нокът и Прополис. Освен това прополисът има и добре известен антибиотичен ефект. Сиропът спомага и за поддържане на хидратацията на лигавицата.

 

Може ли Лихенсед сироп да се използва продължително време?


Лихенсед сироп може да се използва продължително време, даже е препоръчително през зимния сезон употребата му да е по-дълго време. Поради природния си произход и профила си на безопасност, сиропът е особено подходящ за безопасна и дългосрочна употреба. Продължителността на приема с цел превенция е докато е необходимо.


От каква възраст може да се приема сиропа?


Лихенсед балсамов сироп за възрастни е подходящ за прием след 14 годишна възраст. Препоръчва се приема на 5 мл сироп на всеки 6 - 8 часа, като е желателно това да става след хранене.