Доктори разкриват: Уникална научна разработка успява да съхрани стабилността на витамините в своята формула

Article title 2


Витамините и минералите са в основата на нашата жизнеспособност. Те осигуряват нормалното протичане на всички процеси в тялото. Затова трябва да си ги набавяме ежедневно, но и да сме сигурни, че се усвояват пълноценно от организма.

 

Какво задължително трябва да знаем за витамините и минералите и как да сме сигурни, че снабдяваме тялото с всички тях? Разговаряме с д-р Райна Сивова – кардиолог и специалист по вътрешни болести, МБАЛ „Сердика“, гр. София.

 

Витамините са хранителни вещества, които са абсолютно необходими за правилното функциониране на човешкия организъм. Те регулират синтеза и активността на клетъчните ензими, като по този начин се включват в регулацията на всички жизнени процеси. Изключително важни са за толкова много функции в тялото, че е абсолютно задължително да бъдат приемани ежедневно в адекватни количества. Организмът ни обаче може да произвежда сам единствено витамините D, Н и К. Всички останали трябва да се получават от храната, а често нямаме време и възможност да се храним с достатъчно полезна храна, която да ги набави, поради сезонност на продуктите и конкретните географски условия, поради неправилно хранене, или икономически причини. Това може да доведе до дефицит на някои витамини и минерали, особено при състояния на стрес и изтощение или възникнало заболяване. От витамини се нуждаем всички, защото факторите като замърсената околна среда, неправилното хранене, пушене и приемане на алкохол и лекарства, също налагат допълнителният им прием, независимо от темпото на живот.

 

Освен от витамини, за да функционира правилно, организмът ни се нуждае от минерали и микроелементи. Това са вещества, които влизат в състава на всички тъкани в организма на човека, на ферментите и хормоните. Подобно на витамините, те задължително присъстват в процесите на образуване на енергия, растеж и възстановяване на организма. Ето защо най-добрият вариант е да приемаме допълнително към храната и една оптимална комбинация от всички нужни на човешкия организъм витамини, минерали и микроелементи в един продукт.

 

Каква е ролята на витамините и минералите при пациенти със сърдечно-съдови заболявания?

 

Наличието в днешно време на голямо разнообразие от вируси и бактерии са причина за сериозни инфекции. Често при пациенти със сърдечно-съдови заболявания тези инфекции засягат миокарда и перикарда. Затова е необходима силна имунна система, която да подпомогне  организма, за да се справи с последствията, възниквали от инфекциите. Пълноценния имунитет позволява предпазването или по-лекото протичане на тези процеси. Изключително важно за пациенти със сърдечно-съдови заболявания е да приемат допълнително комбинирани продукти с витамини, минерали и микроелементи, които са много ценни за поддържане на имунитета. Но при избора на продукт е необходимо да се търси такъв, който позволява гарантираното им усвояване от организма. Предимство на продуктите, съдържащи комбинация от всички необходими витамин е, че когато приемаме само тях, не ни се налага да купуваме отделни витамини, като например витамин А, С, Е или само витамин В комплекс, освен в случаите, в които за специфична нужда не се нуждаем от точно определен витамин, минерал или микроелемент.

 

Как да направим правилният избор на продукт, който да ни осигури оптималните количества на нужните витамини, минерали и микроелементи?

 

За продуктите, които съдържат витамини, минерали и микроелементи трябва да имаме предвид няколко основни неща, свързани с тяхното правилно комбиниране преди да направим своят избор. Има витамини и минерали, които взаимно усилват ефекта от усвояването си, когато се приемат заедно т.е. действат синергично. Например, за да се усвоява по-лесно от организма, калцият има нужда от витамин D. За да можем да синтезираме витамин С - имаме нужда от витамин В7 (Биотин), а също така и от Витамин Е, тъй като той действа като антиоксидант, но се допълва от витамин С и затова приети заедно, те се усвояват най-пълноценно. Също така  прибавянето на витамин C към магнезия подобрява неговото усвояване. Някои от нутриентите имат положителна взаимовръзка, но само когато са в правилните количества и пропорции. Например, приемът на прекалено големи количества калций, без адекватните количества магнезий, може да попречи на усвояването на магнезия и да доведе до магнезиев дефицит. Съотношението между магнезий и калций е много важно, когато се търси причината за редица заболявания, включително сърдечно-съдови заболявания и високо кръвно налягане. Усвояването и метаболизма на магнезия зависи от приема на калций и обратно. Следователно балансът между тези два минерала е особено важен.

 

От друга страна трябва да се има предвид, че някои витамини и минерали са антагонисти. Антагонисти са витамините и минералите, които взаимно се “неутрализират” , за разлика от синергистите. Когато се приемат заедно, те възпрепятстват или намаляват усвояването си. Например много минерали имат отрицателен ефект, водещ до разпадът на витамините A и D, такъв минерал е най-вече манганът. Поради тези сложни взаимодействия между витамини и минерали, за да се достигнат декларираните количества витамин A и D би следвало те да се предозират, но от друга страна има нормативно регламентирани максимални дози, така че  е нужно да се намери друг начин, за да се разреши този проблем. Затова е важно, когато искаме да си вземем продукт, който обещава “всичко, от което имам нужда”,  да избираме внимателно онзи, който съдържа витамини, минерали и микроелементи, съхранени в точната и правилна количествена комбинация, която да осигури максималното им усвояване.

 

Такъв продукт е А до Z – 27 витамини, минерали и микроелементи на ABOPharma, който има точно балансиран състав по отношение на витаминния комплекс и оптималната комбинация от микро- и макро елементи, необходими на организма, за да функционира правилно. Както вече споменахме, важен детайл при мултивитаминните формули в таблетна форма е да се запази стабилността на витамин А и витамин D, които особено в комбинация с минерали, са неустойчиви.

 

Технологията на научната разработка ADEPT SOLIDIS дава революционно разрешение на този въпрос при създаването на  А до Z – 27 витамини, минерали и микроелементи на АBOPharma и успява да съхрани стабилността на Витамините А и D в своята формула. В нея витамините А и D са смесени с фракционна част от помощните вещества, в която ADEPT SOLIDIS присъства,  играейки роля на защитен агент. Такa липофилната разработка ADEPT SOLIDIS се смесва с липофилните мастноразтворими витамини А и D, като по този начин се образува защитна обвивка, която ги предпазва от разпадане при взаимодействие с минералите. Това позволява запазването на пълните качества на витамините и подобрява усвояването им в организма. Именно тази технологична разработка е изключително подходяща за перорално приложение и тя е успешно внедрена във формулата на А до Z на  ABOPharma. А до Z – 27 витамини, минерали и микроелементи на  ABOPharma са получени само от естествените вещества, които действат синергично с други важни вещества (ко-фактори) и с много по-голяма сила в организма. Това е направено с прецизно германско качество чрез сертифицираните и разрешени за тази цел методи и технологии в Европейския Съюз. Формулата на A biz Z от ABOPharma е изключителна научна разработка, която успява да съвмести успешно и трайно голямата част от всички витамини, минерали и микроелементи, нужни на тялото, за да функционира правилно. Само в една таблетка A до Z се съдържат 13 витамина, 14 минерала и микроелемента, които доставят всичко необходимо на организма ни, за да се справи с понижения имунитет и липсата на енергия. Те участват във важни за тялото жизнени  процеси, подпомагат съпротивителните сили на организма, намаляват чувството на отпадналост и умора, зареждат с енергия и тонус и защитават клетките от оксидативен стрес.

 

СПЕЦИАЛНА ОФЕРТА В АПТЕКИ РЕМЕДИУМ И НА REMEDIUM.BG ДО 30.04.2024

 

 

 КУПИ ОНЛАЙН А до Z на АBOPharma с -20% - ТУК!