Д-р Татяна Стоева: Поне половината от децата ще се разболеят от респираторна инфекция през февруари и март

Article title 2


Д-р Татяна Стоева е педиатър и детски пулмолог. По-голяма част от работата и професионалния й интерес са свързани с детските белодробни заболявания и най-вече детската астма. В тази сфера са повечето й публикации, многобройни участия в конгреси и курсове. Специалист е в Медицински Център „Хера“.

 

Д-р Стоева, постоянно ни залива информация, че настоящата вълна на КОВИД засяга изключително много децата, какви са Вашите наблюдения като детски пулмолог?

 

Бих казала, че от край време наблюдавам увеличение на респираторните заболявания при децата, но това не означава, че тези заболявания задължително са предизвикани от Ковид. В нашия кабинет все по-малко тестваме децата за Ковид, тъй като предполагаме че, стандартните вируси също масово циркулират по детските градини и ясли. Трябва също да вземем в предвид и евентуалното наличие и на грип.

 

За съжаление, тази информация не може да успокои родителите. Сама казахте, че при децата невинаги сте сигурна, кой точно вирус е причина за респираторната инфекция, това не Ви ли затруднява в избора на терапия?

 

Родителите нищо не може да ги успокои. Аз самата лекувам всяко дете индивидуално, тъй като симптоматиката при всеки варира. Забелязвам, че респираторните инфекции протичат по-леко с Имунохелт Кидс в комбинация с противовирусен продукт. Това е защото лактоферина предпазва от проникване на вируса в клетките и регулира възпалителния процес, както и много проучвания срещу Sars-Cov-2 показват. А именно, наблюдаваме най-голямо наличие на лактоферин в Имунохелт кидс. Продуктът също така притежава и антибактериални свойства, като предпазва от възникване на усложнения, свързани с респираторната инфекция.

 

Казахте, че Имунохелт кидс, освен ефект срещу вирусите, има ефект и върху имунната защита на децата?

 

Да, защото е комбиниран продукт. Тъй като съдържа бета-глюкани, инозитол, цинк, натурален витамин C – има положително въздействие върху имунитета. Също така, наличието на черен бъз има мощен противовъзпалителен ефект. Има проучвания, които изследват, че именно тази съставка подпомага за намаляване на продължителността, както и тежестта на респираторните инфекции.

 

Кога в развитието на една респираторна инфекция, трябва да се стартира приема на Имунохелт Кидс?

 

Като пулмолог, родителите най-често водят децата си, когато респираторната инфекция вече се е развила и има наличие на съпътстващи усложнения. При такива случаи веднага давам терапевтична дозировка. Именно защото Имунохелт кидс подобрява имунния отговор при развита респираторна инфекция. Той е добър за ползване и при профилактика, тъй като намалява възможността за развитие на вирусната инфекция. Препоръчвам да се взима и при наличие на второ дете в семейството като превантивна мярка срещу вирусната инфекция, защото продуктът действа като щит. При повишена заболеваемост в обществото също е добре да се взима профилактична доза.       

 

За деца от каква възраст е подходящ?

 

Продуктът е подходящ и за бебета, които нямат навършена година, а именно за тях наличието на терапевтични опции е най-малко.

 

Каква продължителност на прием препоръчвате?

 

Когато вече има наличие на респираторна инфекция – продукта се приема най-малко 10 дни. Когато има повишена заболеваемост в обществото е напълно безопасно да се приема профилактично за дълга употреба.  

 

 

Купете Imunohealth Kids в аптеките или онлайн с -15% отстъпка - ТУК!