„Цинк-Биотинът е уникалната формула за красота и здраве“ Д-р Райнова - Дерматолог, гр. Варна

Article title 2


„Цинк-Биотинът е уникалната формула за красота и здраве“ Д-р Райнова - Дерматолог, гр. Варна


Д-р Райнова завършва Висше медицинско образование през 1986 г. във ВМИ гр.Варна. С над 25 години трудов стаж. От 2005г до сега е дерматовенеролог в МЦ Младост Варна. Професионалните й интереси са в областта на алергичните кожни болести и козметична
естетична дерматология.


При какви случаи използвате Цинк Биотин в своята практика?


От 3 години работя с Цинк Биотин. Това е препарат с висока концентрация на микроелементи, които имат много добро отношение към кожата, косата и ноктите. Особено ефикасен е при косопад, нарушения в структурата на ноктите или растежа на косата. Намира приложение и като допълнение към терапията, при някои хронични кожни заболявания като екземи, псориазис, които протичат със сухота и дехидратирана кожа. Като продължителност на лечение задължително трябва да се приема 3 месеца за да има ефект. Последните няколко години се увеличиха пигментациите по кожата, така че има тенденция за предотвратяване на този каскаден механизъм на кожата да образува пигментации. Именно
затова, селенът като антиоксидант, се включва като терапевтично средство за да се предотврати и потисне развитието им и съответно да предотврати образуването на рак на кожата. Причината за появата им е агресивната атмосфера: силно слънце, радиация, токсини,
различните химически субстанции, които ежедневно вдишваме или приемаме с храната. Използвам Цинк Биотин и в комбинация със селен, който е силен антиоксидант и действа много добре при хронични кожни екземи, псориазис, атопичен дерматит и някои други алергични и екземни процеси.


Нека разгледаме двете основни съставки на Цинк Биотин поотделно. Как повлиява цинкът върху състоянието на кожата и как биотинът?


Цинкът е един микроелемент, който има много добро отношение към метаболизма на организма. Наистина подпомага обмяната на веществата и работата на вътрешните органи. Кожата като едно огледало на вътрешното състояние на организма, отразява болестите при нарушена обмяна на веществата, болести на черния дроб, на стомаха и т.н. Цинкът има много добро отношение и при пигментните смущения на кожата, при акне и хиперпигментации или депигментации.


Наричат биотинът „Витамин на красотата“. Той много добре влияе за успокояване на нервните окончания, когато има упорит сърбеж, който не се повлиява от други терапевтични средства. Много кожни заболявания протичат със сърбеж, залющване и сухота на кожата. В тези случаи биотинът има много добро успокояващо и облекчаващо действие. Той съдейства за успокояване на нервните окончания и за балансиране на метаболизма. Биотинът спада към групата на В комплекс витамините(В7), така че в комбинация с цинка е една страхотна колаборация за лечение на кожните заболявания.

Важно е да споменем също, че Цинк биотин не води до напълняване, както някои други хранителни добавки, даже напротив - той подобрява хранителната система и облекчава симптомите при колитни и гастритни проблеми.