Абофарма отбелязва Световния ден на съня

Article title 2


На 19 март 2021г. отбелязваме Световния ден на съня, който се чества за 14-та поредна година по инициатива на Световната асоциация за профилактика на съня,  Световния фонд за психично здраве и Световната здравна организация.

 

Тази година Световният ден на съня е под надслов “Здрав сън - здраво бъдеще“ и призовава както хората, така и специалистите, да обърнат внимание на важността от пълноценният сън и значението му за постигане на оптимално качество на живот и подобряване на здравето в световен мащаб.

 

Този ден представлява един своеобразен призив за активно действие по важните въпроси, свързани с нарушенията в съня и осъзнаването, че проблемите със съня са глобална епидемия, която създава множество здравословни проблеми. Целта е да се намали тежестта на проблемите със съня върху обществото, чрез високата информираност, по-добрата профилактика и адекватните мерки в посока подобряване на неговото качество.

Средната здравословна продължителност на съня е 8 часа за възрастните и поне 10 часа за малките деца. Когато сънят е по-кратък от 6 часа, се съкращава времето, за което обичайно настъпва умората след физическа активност, с поне 30%. Ако пък шофираме, когато сме спали по-малко от 5 часа предходната нощ, вероятността да провокираме произшествие на пътя се повишава около 5 пъти.

 

Важно е да се знае, че сънят е свързан с много физиологични процеси и системи като контролиране функциите на паметта и възпалителните процеси, регулиране на хормоните, правилното функциониране на сърдечно-съдовата система и много други важни функции, поради което недостатъчната продължителност на съня и лошото му качество, могат да доведат до сериозни неблагоприятни последствия за здравето. Доказано е, че намалената продължителност на съня води до по-ниски мисловни процеси, слаба концентрация и внимание, докато лошият сън е свързан с драстично влошаване на психичното здраве.

 

В дългосрочен план, липсата на добър сън  води до депресия, неспособност да се справим със стреса и усилва чувството на тревожност. Безсънието води до покачване на теглото, намалена инсулинова резистентност или диабет. Имунитетът отслабва, а от там и способността на тялото да се бори с възпалителните процеси и различни заболявания. Затова е наистина много важно да си осигурим качествен и редовен сън, за да запазим жизнеспособността и здравето си.

 

Ние от Abopharma отбелязваме Световния ден на съня, защото знаем, че качественият сън, означава качествен живот за едно по-добро бъдеще.

 

Как да си осигурите здравословен сън?

 

ПОЛЗВАЙТЕ ЕСТЕСТВЕНИТЕ РЕШЕНИЯ ОТ ПРИРОДАТА!

АБО РУЕ с Магнезий и витамин В6 е изцяло натурален продукт, който е сред най-добрите естествени средства за релаксация и заспиване.

 

АБО РУЕ е изключително подходящ за хора с умствено и емоционално напрежение, продължителен стрес, усещане за страх, безпокойство или депресия.  Препоръчва се и при „бърнаут“- състоянието, от което все повече хора страдат, породено от натрупали се негативни емоции, водещи до сериозен психологически срив.  Або Руе помага за справяне с всички усещания на “бърнаут“ - емоционално изтощение, апатия, липса на мотивация за работа или пристъпи на внезапен гняв. Продуктът може да се приема през деня при тревожност, нервност, трудно фокусиране към ежедневните задачи.

 

АБО РУЕ съдържа в оптимално съотношение комбинация от L-теанин, извлечен от зелен чай, екстракт от корени на валериана и хмелови шишарки с добавен магнезий и витамин В6, които, събрани заедно, са ефективно средство за намаляване напрежението и стреса и осигуряват цялостна релаксация на тялото.

 

АБО РУЕ подпомага естественото заспиване, без да го предизвиква, но и без да променя фазите на съня. Това е важно, тъй като ако сънят е кратък или накъсан и не следва своят биологичен ритъм и цикличност, жизнените процеси характерни за отделните фази, не протичат с необходимата пълнота и качество, така че на сутринта да се събудим бодри и отпочинали. 

 

По-лесното заспиване и пълноценния сън след употреба на АБО РУЕ се извършва по естествен механизъм след цялостно премахване на стреса и тревожността. Освен това, не предизвиква сънливост на следващия ден.

 

L-теанинът е аминокиселина, получена от зелен чай, която преминава кръвно-мозъчната бариера и 30-45 минути след прием, увеличава нивата на α₁-мозъчните вълни, които се свързват с релаксацията и вниманието. Освен това повишава нивата на гама - аминомаслената киселина (GABA) в организма, която намалява невронната активност и подпомага естествената релаксация, ментална и физическа, на организма и укрепва психичното здраве. L-теанина понижава и кръвното налягане.

 

Екстрактът от корени от валериана оказва седативно влияние върху мозъка и увеличава концентрацията на гама - аминомаслената киселина в организма, като по този начин намалява безпокойството и подобрява качеството на съня. Той спомага за релаксация и премахване на натрупаното напрежение, непосредствено след прием.

 

Екстрактът от хмелови шишарки притежава успокояващо нервната система действие.

 

Магнезиийят и витамин В6 намаляват чувството на физическа и психическа умора, нормализират функционирането на нервната система.

 

*Липсата на мелатонин в съставa на АБО РУЕ, който масово се използва в други продукти за релаксация и заспиване не е случайност. Мелатонинът може да предизвика сънливост и отпадналост през деня, и не е подходящ за продължителна употреба. Освен това, специалистите предупреждават, че мелатонина има някои нежелани лекарствени реакции и не бива да се прилага при пациенти с депресия, диабет или високо кръвно налягане. Употребата му може да доведе до повишаване на кръвната захар и да отслаби действието на други приемани лекарства.

 

Натуралните съставки на АБО РУЕ са мощна естествена комбинация за сън, защото увеличават активността на алфа вълните, които са ”мозъчните вълни на заспиването и релаксацията”, ограничават нощните събуждания и дават усещане за свежест и отпочиналост. Те осигуряват цялостна релаксация на тялото и прогонват стреса и напрежението.

 

Продуктът е подходящ за продължителна употреба. Няма установени странични ефекти или зависимост и може да се комбинира с други препарати. Освен това, може да се шофира непосредствено след прием!

 

И тъй като смятаме, че всеки от нас е отговорен за собствените си действия, насочени в посока към по-добър живот и лично щастие, ние от Abopharma вярваме, че с персоналната си осъзнатост за важността на качественият сън, всеки ще успее да направи собствените си крачки към изграждането на едно здраво и щастливо бъдеще.