Внимание! Опасност за сърцето – магнезиев дефицит

Article title 2


От здравето и правилното функциониране на сърцето зависи качеството ни на живот, в това число и нашата физическа активност. Ежедневно обаче сърдечно-съдовата ни система е изложена на рискове. Да не забравяме и факта, че именно сърдечно-съдовите са сред най-честите усложнения след прекаран коронавирус. Затова е важно за да се грижим за сърцето непрекъснато като си набавяме необходимите за правилното му функциониране микроелементи. Сред тях е и магнезият. Защо е толкова важен за нормалното фукциониране на сърдечния мускул, физическта активност и правилното функциониране на мускулите като цяло и как да си го набавяме в оптимални дози всеки ден - прочетете в следващите редове.

 

Защо магнезият е важен за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система?

 

Магнезият е един от най-важните минерали, чиято функция е да предпазва от увреждания на мускулната тъкан на сърцето. Той има ключова роля за ритмичното и правилно съкращаване и отпускане на сърдечния мускул. Магнезият е свързан с над 300 ензимни реакции в организма, сред които са регулирането на кръвното налягане, гликемичният контрол при наличние на диабет, както и много други.

 

Както вече споменахме, магнезият е от изключително значение за правилното протичане на множество процеси в организма. Тяхното нарушаване може да стои в основата на редица сърдечно-съдови заболявания като хипертония, сред които са  атеросклероза, коронарна болест на сърцето, сърдечни аритмии и т.н. Нека не забравяме, че без здраво сърце на практика не можем да сме пълноценни и да упражняваме каквато и да е физическа активност или спорт. Именно чрез потенето по време на физическа активност губим най-много магнезий.

 

Специалистите предупреждават, че тежкият недостиг на магнезий може да провокира ускорено стареене на сърдечния мускул. Освен това дефицитът на магнезий в организма води до прекомерно насищане с калций. Това от своя страна може да доведе до т.нар. хиперконтракция на сърдечния мускул или по-просто казано – състояние, което може да доведе до сърдечен удар.

 

Може ли магнезиевият дефицит да увеличи риска от инфаркт на миокарда?

 

Известно е, че с напредването на възрастта организма на човека губи тонуса и енергията си. Диетата също оказва огромнбо влияние, особено в случай, че е бедна на веществатa, необходими за пълноценното фунциониране на организма. В резултат на това мускулите отслабват.

 

Специалистите съветват да приемамме оптимални дози магнезий, защото той действа в посока за намаляване риска от инфаркти. Стабилизирайки миокардната клетка, магнезия индиректно редуцира риска от появата на злокачествени аритмии.

 

Освен това допълнителният прием на магнезий подобрява състоянието на сърдечно-съдовата система и ускорява възстановяването на страдащите от сърдечно заболяване.

 

Как да си набавяме оптимални дози магнезий?

 

Консумацията на храни, богати на този минерал е ключов фактор за набавянето му. Сред храните с най-високо съдържание на магнезий са зеленолистните зеленчуци, пълнозърнестите храни, ядките, бобовите растения и рибата. За да подпкрепим организма е важно да приемаме и подходящи хранителни добавки с оптимално съдържание на магнезий.

 

Магнезий 1000 от АБОФАРМА е хранителна добавка в специално разработена ДЕПО таблетка с удължено действие. Редовният прием подпомага нормалната функция на сърдечния мускул, нервите и мускулите.

 

Това, което отличава  Магнезий 1000 от АБОФАРМА от останалите продукти на пазара е  наличието на изцяло натурален магнезий от Мъртво море и с витамин В6 в състава му.

 

Продуктът съдържа цели 500 мг магнезий в специално разработена ДЕПО таблетка с две фази на действие и добавен витамин В6. Как работи? Първата фаза се дължи на магнезиевия цитрат, който лесно и бързо се абсорбира в храносмилателния тракт. Така се активират енергийните процеси. Един от тях е производството на аденозин трифосфат – основен източник на енергия за клетките.

 

Втората фаза се дължи на магнезиевият оксид. Той има бавно освобождаване от таблетката, което му позволява да се освобождава поетапно в малки дози. Така необходимото за организма количество магнезий се освобождава през целия ден.

 

Магнезият подпомага електролитния баланс, нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия. В комбинация с Витамин В6 той допринася за нормалното функциониране на нервната система и същевременно допринася за нормалната психична и нервна функция. Изключително важен е за доставката на енергия от мозъка и нервната тъкан, участва в регулацията на централната нервна система и хормоналния баланс на организма. Доверете се на Магнезий 1000 от АБОФАРМА и се радвайте на пълноценен и активен начин на живот.

 

 

Купи онлайн Магнезий 1000 с -20% отстъпка - ТУК!